Решение

Мобилна апликација Еден + Еден која поврзува волонтери со семејствата на деца и млади со интелектуална попреченост. Преку оваа апликација семејствата ќе можат да најдат волонтер да организираат социјални активности за своите деца.

Целна група

Лица со интелектуални попречености

Проблем

Несамостојно функционирање при извршување на секојдневните обврски и исклученост од учество во општествените активности.

Идеја

Мобилна апликација која на родителите на деца со интелектуалн попреченост ќе им помогне со обезбедување на комуникација со достапен волонтер кој ќе им помогне во секојдневните активности.

Членови

  • Sвезда Иванова
  • Лазе Димов
  • Елена Божиновска

Ментор

  • Боро Петкоски

Технички ментори

  • Марио Петковски
  • Маја Атанасоска

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/blinkmk/public_html/genunlimited.mk/wp-includes/functions.php on line 5219